2019-03-22 09:58:22• hírek • Bede Emőke

Szombattól már a lakosság is kipróbálhatja a Transurban új buszait

Amint villámhírként nem sokkal ezelőtt közöltük, péntek délelőtt a Transurban Rt. igazgatója és Kereskényi Gábor polgármester egy buszos próbakörre invitálta a Városi Tanács tagjait és a helyi sajtó képviselőit.

Az öt BMC márkájú, Euro 6-os autóbusz menetkészen várta a sajtóesemény résztvevőit, mi több, az egyikkel tettek is egy próbautat Szatmárnémeti központjában. Az utazás során a város polgármestere elmondta, 12 év után ez volt az első – de nem az utolsó – alkalom, hogy az önkormányzat vadonatúj járművekkel frissítette a helyi tömegközlekedési vállalat gépjárműparkját. Az alacsonypadlós, klímával és hat biztonsági kamerával is rendelkező buszokat Szatmárnémeti saját kasszájából vásárolták meg, az öt busz összértéke 3 millió lej.


Hozzátette: hamarosan 17 hibrid technológiával működő autóbuszt is fognak vásárolni, melyek méret szempontjából nagyobbak lesznek a pénteken átadott társaiknál. Már kiírták ezekre a közbeszerzési eljárást, s a leendő nyertes cégnek kilenc hónapja lesz majd, hogy leszállítsa a járműveket. Azaz – ha minden a tervek szerint alakul – már jövő év elején hibrid autóbuszokkal közlekedhet Szatmárnémeti lakossága.


Ionut Bujor pedig sajtói kérdésére elmondta, a pénteken bemutatott öt busz szombaton kezdi meg a munkát, s nem lesznek meghatározott útvonalakhoz kötve, napról-napra más-más járaton találkozhatunk velük. Jelenleg 55 autóbuszt számlál a Transurban gépjárműparkja, de ezek közül nincs mindegyik napi forgalomban, a helyi járatok lefedésére ugyanis elég 34-35 jármű is. A szombattól forgalomba áll buszoknak köszönhetően a gépjárműpark átlagéletkora 16 évről 12 évre csökkent -tette hozzá Bujor.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: